PEAK Consult

Kund


PEAK Consult* är ett svenskt konsultföretag som grundades 2015 som resultat av ett längre samarbete mellan tre mindre konsultfirmor. Affärsiden bakom PEAK Consult bygger på att sälja kompetens till verksamheter och organisationer som ökar dess effektivitet. PEAK Consult har sitt ursprung inom projektledning och utbildning.
* Tidigare ELAC (Education Leadership and Competence in Sweden AB).

Uppdrag


3 år efter ihopslagningen kontaktade ELAC Pinevision för att se över möjligheterna att bygga om deras varumärke för att bättre passa företaget som befinner sig i en stark tillväxt och alla nya utmaningar som det innebär.

Genom ett nytt varumärke ville ELAC skapa förutsättningar för en fortsatt tillväxt, kristallisera och förtydliga företagets grundvärderingar samt erbjudanden, och attrahera nya engagerade anställda.

Lösning


​​​​​​​Tillsammans med ELAC kartlade vi deras kärnvärden, omvärlden, målgrupper samt deras mål, visioner och behov för företaget.

Ett nytt namn arbetades fram för att bättre representera ett nytt och förtydligat varumärkeslöfte. En ny varumärkesplattform togs fram för att underlätta utvecklingen. Samtidigt skapades en ny grafisk identitet samt webb. En identitet med fokus på flexibilitet, tydlighet och en engagerande professionalism.

Resultat


I november 2017 lanserades den nya identiteten under pompa och ståt i samband med en konferens i Prag. Den nya identiteten togs i bruk tillsammans med den nya responsiva webbplatsen.

​​​​​​​Den erfarna nykomlingen börjar en ny spännande resa, tryggt medveten om att dom besitter alla verktyg dom behöver för att nå sina mål. 

Arbetsgrupp


Andreas Fjellman, Account manager
Matilda Eriksson, Projektledare
Arvid, Lead designer
Edvin Angarius, PEAK Consult
Lars-Eric Person, PEAK Consult
Stefan Svärd, PEAK Consult

Vad säger kunden

​​​​​​​
"Vi ser att våra grundvärderingar Kompetens, Professionalism, Passion och Omtanke förmedlas tydligare genom denna satsning på ett nytt varumärke."
- Edvin Anagrius, ordf. Peakcon AB
Animated logo