Google Analytics

Med Google Analytics kan du analysera din hemsidas besökare. Se vart de kommer från, vilka de är och vad de gör på din hemsida.

Vad är Google Analytics?

Men statistikverktyget Google Analytics kan du analysera vilka dina besökare är, vart de kommer från och vad de gör på din hemsida. Du lär helt enkelt känna dina besökare på din hemsida! Det bästa med Analytics är att det är helt kostnadsfritt och öppet för alla.

Hur fungerar det?

Med hjälp av en spårningskod som läggs in på din hemsida gör det möjligt för Analytics att spåra dina besökare. I det webbaserade verktyget kan du sedan analysera datat du samlar in. Se antalet besökare och hur många av dem som är unika eller återkommande, vart besökarna kommer från och hur mycket tid de spenderar på din hemsida. Tack vare den avancerade tekniken kan du få ut så mycket mer. Vilka är dom? Samla data som kön, ålder och intressen. Upptäck besökarnas resa på din hemsida, vilka sidor besöker dom i vilken ordning? När hoppar dom av och lämnar in hemsida? Med Analytics får du ut detaljerad information som skapar möjligheten att kunna utveckla din hemsida för att ge bättre resultat i det långa loppet.

I Google Analytics kan du hantera flera hemsidor eller flera kampanj-sidor separat. 

Hur kommer jag igång?

Börja med att skapa ett konto för Google Analytics eller ta hjälp av din byrå eller leverantör för att sätta upp kontot åt dig. Konfigurera sedan kontot för din hemsida och lägg in spårningskoden du genererar i Analytics för att placera i källkoden för din hemsida.

När spårningskoden är aktiv på din hemsida är det igång! Analytics blir aktivt direkt så att du kan följa dina besökare på din hemsida i realtid.

Relaterade länkar