epage miniguide

Alla grundfunktioner du behöver veta för att komma igång och börja använda epage.
Undrar du över något mer? Kontakta vår kundservice.

Inloggning

Logga in

För att redigera din webbplats går du in på www.epage.se i webbläsaren. Klicka på Logga in och ange de uppgifter du fått av oss när vi skapade din webbsida.

Glömt lösenord

Har du glömt ditt lösenord kan du klicka på länken Forgot password? under inloggningsknappen och på nästa sida ange din mailadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byta lösenord

Du kan enkelt byta ditt lösenord när du loggat in första gången genom att klicka på Konto uppe till högeroch sedan Byt lösenord.

Redigera din webbsida

Rader

Innehållet på din webbplats är uppbyggt i rader och kolumner som tillsammans skapar en struktur. När du för musen över innehållet i Editorn ser du hjälplinjer runt de olika raderna. Raderna finns i två färger som representerar Sidfot/Sidhuvud (röd) och Innehåll (blå).
Kortfattat så visas innehållet i de röda raderna på alla undersidor medan de blå endast visas på aktuell undersida.
Skapa ny rad
För att lägga till en rad, klicka på plustecknet i höger nederkant av den befintliga raden. Den nya kommer då placeras nedanför. En rad kan innehålla 0-8 kolumner. Klicka på den kolumnstruktur du vill ha för den nya raden.

Block

Allt innehåll på webbsidan (text, bilder, mm) ligger i block som placeras i raderna och kolumnerna. Alla block går att dra och släppa för att flyttas till en annan kolumn eller rad.

Skapa nytt block
I en tom kolumn; klicka på det gråa plustecknet för att skapa ett nytt block här.
För att lägga till ett block i samma kolumn som ett befintlig block; för musen över det befintliga blocket och klicka på det blåa plustecknet som syns i nederkant.
​​​​​​​
En pop-up med samtliga block-val kommer upp. Välj den block-typ du vill lägga till.
Blocket kommer placeras i den kolumn du valt.

Säkerhetskopiering

Skapa backup

Säkerhetskopior av webbplatsen kan skapas inne på Versionshantering i Dashboarden.
Skapa en återställningspunkt genom att klicka på knappen Spara version.
Hela webbplatsens nuvarande innehåll och inställningar kommer sparas.
Återställningspunkterna skapas ej automatiskt och är heller inte bundna till publiceringen av webbplatsen på något sätt. De skapas endast manuellt, så kom ihåg att skapa återställningspunkter när du gör större ändringar på webbplatsen.

Återställ säkerhetskopia

Om du vill återställa webbplatsen till ett tidigare datum så klickar du på Återställ vid önskad återställningspunkt.
Tänk på att allt återställs till så som det var när säkerhetskopian skapades, så har du lagt in nya saker på webbsidan efter detta datum så kommer det att försvinna.