Skapa slagkraftig design på nolltid

Love the basics. Håller man sig bara till grunderna så behöver det inte vara raketforskning att få till en design som fungerar och är lätt att underhålla.

Strukturera innehållet ordentligt

Rubriker, brödtext, listor och länkar är dina vänner. Använd dessa för att göra innehållet lättöverskådligt för besökaren. Ta inspiration från tidningar, vilka oftast är väldigt bra på att strukturera upp sitt innehåll på ett tydligt och lättöversiktligt vis.

Vänsterjustera all text

Vi läser från vänster till höger, uppifrån och ned. Använd detta till er fördel när ni designar. Även om centrerad text kan vara snyggt, så är det väldigt svårt att få bra och lättläst. Krångla inte till det i onödan, vi vill inte att användaren skall behöva koncentrera sig och bli trötta.

Utgå från innehållet

Börja med att lägga ut allt innehåll du har att arbeta med på en sida. Strukturera innehållet så att det är så lätt som möjligt att ta åt sig. Gruppera innehåll som hör ihop på ett tydligt vis. Lägg bara till objekt som gör innehållet lättare att förstå. Allt annat är överflödigt.

Repetera så mycket som möjligt

Våra hjärnor gillar ordning och reda, det gör det enklare för oss att sortera in och förstå vad vi ser. Försök därför att repetera så mycket som möjligt genom er design. Det gör det enklare för användaren att förstå hur dom skall ta in er design.

Tänk på kontrasten när ni designar

Låt det viktigaste innehållet stå ut. Guida användaren genom att göra det tydligt vad som är viktigt i designen. Det skall vara tydligt vad vi vill att användaren ser i första, andra och tredje hand. Tänk på att vi scannar igenom innehållet för att hitta det viktigaste.
OKLARHETER?

Det är okej. Vi berättar gärna mer!

Vår designer Arvid visar mer än gärna exempel på hur enkelt ni kan hålla designen under kontroll, bara ni har koll på några enkla riktlinjer. Boka ett möte eller ring oss på 026 280 58 30.